certificazioni_interna_giusta_1380x535

Certificeringer. Hvad betyder numrene på fælgene

company_certification

OZ kvalitet betyder også certificeret sikkerhed. Visse lande har udarbejdet strenge diciplinære standarder, for at fastlægge kravene for produkter, som installeres på køretøjer og for de produktions processer, der anvendes til deres fremstilling. I 1998 blev OZ tildelt ISO 9001 certification, udstedt af den tyske KBA (trafikstyrelsen), som den første italienske fælgproducentvirksomhed inden for fælge sektoren, der har modtaget denne certifikation for hele deres produktionscyklus. OZ var også det første italienske firma, som blev akkrediteret af det italienske infrastruktur- og transportministerium i forbindelse med Dekret 20, standardisering af alle sine produktionsanlæg og hermed i stand til at sælge certificerede fælge i Italien.

tuv

TÜV certifikation er en af de højest respekterede certifikationer, der giver kunden garanti for kvalitet og sikkerhed. Alle fælgene, der fremstilles og sælges af OZ er TÜV certificerede.

kba_giusta

Certificeringen fra den tyske forbundsmyndighed for motorkøretøjer KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) opfylder alle de fastsatte sikkerhedskrav i den tyske Færdselslov (StVZO). KBA-certifikatet udstedes kun af Certificeringsmyndigheder, udpeget af selve KBA, og er påbudt for salg af alufælge i Tyskland.

nad_giusta

Siden 1. januar 2015 kan der kun sælges certificerede fælge i Italien. Den påkrævede certifikation er enten den italienske NAD certifikation, der udstedes af infrastruktur- og transportministeriet, i henhold til det ministerielle dekret 20, eller den europæiske UN/ECE 124 certifikation. De såkaldte "specielle", NAD certificerede, fælge har banet vejen for det grønne lys for muligheden for at have fælge af en anden størrelse, end de originale og har ydermere den fordel, at der kan monteres andre fælg- og dækstørrelser end dem, der står i vejledningen. Med et yders bredt baseret anvendelsesområde kan de specielle NAD fælge dække et stort antal biler og sætte fans i stand til at finde mindst et fælge, hvormed de kan udstyre deres egen bil. De fleste af fælgene, der fremstilles og sælges af OZ er NAD certificerede.

ece_giusta

Den Europæiske Union udnævnte UN/ECE 124 som sikkerhedscertifikation for alufælge til biler.

UN/ECE 124 forordningen er en EU standard, der langt overgår de enkelte landes individuelle certifikationer og giver garanti for fælgenes kvalitet og sikkerhed.

UN/ECE 124 certificerede fælge skal være af samme størrelse som de originale fælge, leveret af bilfabrikanten, og kræver også samme monteringssystem som det originale.

Netop fordi de har samme størrelse som de originale kan de ECE certificerede fælge kun monteres på et begrænset antal biler.

jwl_giusta

JWL VIA er en fælgecertifikation, der uafhængigt er blevet testet og registreret af den japanske bilinspektionsforening. Et særligt, permanent mærke på  fælgens forside viser, at det opfylder de tekniske standarder, der er forudset i de japanske VIA bestemmelser.

Kilde : Rallycenteret og OZ